29Ekim Açık Kaynak açılış Akademik Bilişim 2012 Akademik Bilişim 2012 Uşak akgül all Alt+Ctrl+Delete altlinux Anatolya installer apache apache2 arm AtlantiS autoindex backup bağlantı banana bash bash script belediye betik bind9 boot bootloader bootparametre böl burg cache canlicdrom cdrom centos CHKUSER chrome clone clonezilla CloneZilla ile Remote Disk Clone işlemi cron crontab çöp dd denizaltı denizaltı kablo Desteği destek Dil Disk disk eklemek disket dizin şifreleme django djb dkim dns DNS sistemi docker Domain download drbl dvd e-posta eğitim eklenti EniXma eposta eQmail esxi ev ev almak fail2ban fake fakemail feed feedbro ffmpeg find Firefox format fortran free FreeBSD freenas ftp full backup Gazze Genel Gentoo Getgnu.org gezegen git github gitweb Gmail gnupg Gökşin Akdeniz görev Görsel gpg grub grub2 günlük Güvenlik Hacker harddisk hizmet hosting id_rsa imap index indimail indir internet ipv4 ipv6 iso israil İşletim Sistemi kablo KAMP kernel kernellogo kesin çözüm key klonlamak komut konsol koruma lampp. httpd lilo link linux liste listeci listmanager live livecd LKD loader login logo LVM mail mail hosting Mail-in-a-Box mailcow mailman mailserver mandriva-tr.org matrax Mint mirror mlmmj modül MTA multisite mustafa akgül Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müteahhit mx MySQL netinternet Netqmail network nfs nginx ngrok not.py online radyo opendkim openssl önyükleme özgür yazılım panel pano pardus parola paste patch paylaşım pdf perl pfsense pfsense full backup phpmyadmin pi plan Planet planetplanet plesk pop3 poste.io postfix postfixadmin proje proxy putty python qmail qmailtoaster randmap Ras webserver Raspberry pi Raspberry Pi raspi rawdisk recovery remote repository resim resimler rss rsync rsyncd rsyncd etiketi s/qmail Saldırı Samba screen script sendonly smtp server senronizasyon server servis shell sistem Slackarm slackware Slackware slackware-live slackware.org.tr slackware arşiv httrack truva linux hatıralar slacky.eu SMF SMF türkçe karakter problemi smtp sosyal ağ spam spf sql backup sqlite sqlite3 sqlite3 to wordpress ssh ssh_key ssh-key SSL ssl sertifika subversion sudo sunucu svn swap swapfile syslinux system system images şifreleme takasfile Tatil Tavuk Teneke Kebabı Tenekede Tavuk theme thunderbird TightVNC tmux Tokat Kebabı tokat kebabı sobası etiketi Trash Trash-cli Truva Linux truvalinux Turkcell tuxweet Türkçe türkiye ubuntu unban UNIX uzak varnish veri Virtualbox vmware Vodafone vps Vsftp vsftpd Wampp web Web server web Sunucu webp webserver webserver Akıllı Tahta wget WINN Windows wordpress Wordpress wordpress multisite www xampp Xnest yansı yansılama yansılamak yapıştır yazmak Yedekleme Yemek zulüm

Nginx HTTP/2 desteği



HTTP protokolü erişim sağlanan cihaz ve server arasındaki bilgi alışverişinin sağlanmasına ile ilgili kurallar ve yöntemleri düzenleyen bir protokoldür. Bu sistemlerin arasındaki ilişkiyi herhangi bir web sitesine giriş yapmaya çalıştığınızda adresin başına “http” yazmasanız bile tarayıcının bunu otomatik olarak eklemesinden görebilirsiniz.



HTTP/1.1 ile HTTP/2 protokolleri arasındaki en büyük fark, HTTP/1.1 protokolünün her statik dosya için (css,js,resim,video vb.) ayrı istekler göndermesidir. Her dosya için tek tek istek gönderilmesi ve yanıtlanması açılma süresinin artmasına neden olur. HTTP/2 de ise gelen istekler toplu olarak alınarak, en hızlı şekilde yanıtlanmakta ve bu sayede açılış hızlarında ki gecikmelerin önüne geçilmektedir.



HTTP/2 ile birlikte sunucular üzerindeki yükün en aza indirilmesi hem son kullanıcı bazlı hemde hizmet sağlayıcı firmalar tarafından büyük bir yükü almış oldu. HTTP/2 çoklu bağlantı yapısı ile birlikte TCP üzerinden birden fazla istek gönderebilmekte. Her bir çağrı için ayrı bir istek açılması ve tek tek yanıtlanması yerine tek bir istekte tüm çağrıların iletilmesi ve karşı sunucunun cevaplamasını sağlıyor, bu özellik de sitenizde herhangi bir optimizasyon yapmasanız dahi HTTP/2 protokolü sayesinde web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlamaktadır.

Son olarak HTTP/2 ‘yi birkaç kelime ile açıklamak gerekirse, web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlar ve tüm kullanıcılar için zaman kaybını önler. Yapılan birçok testte açılış hızında %20’lik bir artış gözükmekte olup, optimize edilmiş web sayfalarında bu oran %30-40’lık açılış hızı farkına ulaşmaktadır.

Nginx http2 desteğini test edelim.



Not: Sadece https desteği olan sitelerde HTTP/2 aktif olarak kullanılabilir

Birde Hız testi Yaptım :)



Kaynak Site: https://www.hosting.com.tr/bilgi-bankasi/http-2-nedir-ne-ise-yarar/

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus][spotim]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.